• McDonald's Cup

    Žiaci 2. - 4. ročníka dnes zabojovali na McDonald's Cup, futbalovom turnaji žiakov a žiačok ZŠ.

    Srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu ZŠ s MŠ Terňa.

  • Škola v prírode

    Naši žiaci sa dnes ráno vybrali so svojimi batôžkami do školy v prírode. Cesta vlakom ubehla veľmi rýchlo. Cieľom cesty bol hotel vo Vysokých Tatrách v Štrbe. Prajeme im krásne a nezabudnuteľné zážitky

  • Darček pre deviatakov – záložky do knihy

    Počas marca – mesiaca kníh, si naši najmladší žiaci pripravili malé darčeky pre svojich najstarších kamarátov. V deň testovania – 20. marca,  pre nich počas vyučovania vyrobili záložky do kníh, ktoré im budú pripomínať, že na nich myslia a držia im palce pri ich prvej ťažkej skúške. Vyzdobené záložky im boli slávnostne odovzdať deň pred veľkonočnými prázdninami. Možno z tejto milej aktivity vznikne  tradícia, ktorá bude symbolom pekných kamarátskych vzťahov medzi najmladšími a najstaršími žiakmi  našej školy.

                                                                                                                                        pani učiteľky a žiaci 1. stupňa

  • .

    Požehnané veľkonočné sviatky prežité v kruhu rodiny prajú žiaci a zamestnanci ZŠ s MŠ Terňa

  • Naši žiaci sa učia angličtinu aj v divadle

    V Kine Scala v Prešove navštívili Dicka Whittingtona a jeho mačku Kat , ktorí im vyrozprávali, ako spolu cestovali po Londýne.

    Touto zábavnou formou si žiaci precvičili anglickú slovnú zásobu a naučili sa veľa nových fráz v cudzom jazyku. Po predstavení nakreslili obrázky inšpirované predstavením.

  • POZOR ZMENA!

    Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že z organizačných dôvodov došlo k zmene dátumu zápisu do 1. ročníka, a teda na dni              8. - 9. 4. 2024 od 8.00 do 16.00     v hlavnej budove školy.

    Za pochopenie Vám ďakujeme a tešíme sa na stretnutie s Vami pri zápise :-)

  • Hviezdoslavov Kubín

    Naša dlho očakávaná súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy sa konečne uskutočnila. Aj keď až po chrípkových a jarných prázdninách, ale predsa. Do súťaže sa zapojilo 17 detí z 1. stupňa, všetky recitovali poéziu a 11 detí z 2. stupňa, traja z nich si vybrali prózu.

    Všetci  súťažiaci sa veľmi pekne pripravili a naozaj  zaujali svojich spolužiakov a odbornú porotu. Tá mala skutočne  ťažkú prácu a nakoniec vybrala v kategórii poézia na 1. stupni 4 najlepších žiakov: 4. miesto Maroš Giňa 3.A s básňou Lenivec, 3. miesto Martin Gecík z 3.A s básňou Školník, 2. miesto Maxík Maník zo 4.A s básňou Popletená škola a porotu najviac zaujala najmladšia súťažiaca Miška Balážová z 2.A s básňou Svetluška.

    V kategórii poézia na 2. stupni sa na 4. mieste umiestnila Natálka Gecíková zo 6.A s básňou Kocúr a myš, 3. miesto si získal Jakub Koscelník z 5.A s básňou Desiata, 2. miesto obsadila Majka Miklošková z 8.A s básňou Drevená báseň a 1. miesto si zaslúžil Janko Chanáth zo 6.A s básňou Stratená lopta. V kategórii próza sa na 3. mieste umiestnila Livka Tokárová z 9.A s úryvkom o Harrym Potterovi, 2. miesto si získal Jakub Chanáth z 8.A s textom Píšťalkár a  1. miesto si zaslúžila Saška Balážová z 5.A s príbehom o Slimákovi.

    Všetkým súťažiacim a výhercom gratulujeme a tešíme sa na nich v ďalšom školskom roku.

                                                                                                                                                           p. uč. A. Tokárová

  • EURÓPSKY KVÍZ O PENIAZOCH

    Dnes sme zistili, koľko toho vieme o financiách.

    Žiaci 7. a 8. ročníka sa zúčastnili Európskeho kvízu o peniazoch.

    Ten je zameraný na zlepšenie finančnej gramotnosti hravou a zábavnou formou.

    Slovenské národné kolo organizovala Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska.

  • Riaditeľské voľno

    Vážení rodičia, 

    riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Terni Vám oznamuje, že dňa 20. 3. 2024 (v stredu) udeľuje žiakom II. stupňa riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (Testovanie 9). Všetci žiaci I. stupňa sa učia 1. - 4. hodinu doobeda, ŠKD aj MŠ fungujú v normálnom režime.

  • Zápis žiakov do 1. ročníka

    Milí rodičia budúcich prváčikov!

  • Oznam - vyplácanie cestovného

    Vážení rodičia, oznamujeme termín vyplácania cestovného pre rodičov tých žiakov, ktorým ho neposielame na účet. 

    Utorok 12. 3. 2024  od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 14:00 hod. 

     

    PaedDr. Pavol Tokár

  • Zrušenie lyžiarskeho výcviku

    Milí rodičia, 
    lyžiarske stredisko Ski Drienica ukončilo 25. februára 2024 lyžiarsku sezónu z dôvodu nevyhovujúceho počasia, preto sa lyžiarsky výcvik tento rok ruší. Veľmi nás to mrzí. Ostáva len veriť, že sa na budúci rok výcvik podarí.

    Ďakujeme za pochopenie a prajeme krásny zvyšok jarných prázdnin.

  • Chrípkové prázdniny

    Vážení rodičia, 

    riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Terni Vám týmto oznamuje, že v súlade s prevádzkovým poriadkom školy, na základe konzultácie s RÚVZ Prešov a po dohode so zriaďovateľom školy z dôvodu pretrvávajúcej absencie žiakov pre respiračné ochorenia PRERUŠUJE vzdelávanie v základnej škole od 21. 2. 2024 do 23. 2. 2024. Vyučovanie sa začne 4. 3. 2024 až  po jarných prázdninách.

  • Detská liga v malom futbale Prešov

    Ďakujeme žiakom 2. stupňa za vzornú reprezentáciu našej školy v Detskej lige v malom futbale U14 a U16 v Prešove.

  • Detská liga v malom futbale Prešov

    Ďakujeme žiakom 1. stupňa za vzornú reprezentáciu našej školy v Detskej lige v malom futbale U9 a U11 v Prešove.

  • 3. DEŇ PRIATEĽSTVA

    Keby sme nemali priateľov po boku, naše dni by boli chudobné a stále by nám niečo chýbalo. Nerozvinuli by sme sa do tej plnosti, ku ktorej sme povolaní.

    Ľudia, s ktorými sa môžeme navzájom obdarovávať radosťou, s ktorými si rozumieme, opätujeme obetu, bytostne patria do nášho života a preto aj počas Popolcovej stredy a zároveň Dňa sv. Valentína pokračujeme v Týždni priateľstva.

    Dnes sme sa snažili zriecť niečoho v prospech niekoho. Na srdiečko sme ráno napísali, čo chceme počas dňa urobiť pre niekoho v škole. Zriecť sa svojho času a darovať ho niekomu, s kým sa bežne nerozprávame, snažiť sa byť pozornejší, slušnejší, láskavejší, na prestávkach pokojnejší, napísať list - Valentínku, zavolať tým, ktorí sú momentálne chorí, nechať odkaz, poslať pozornosť... Zo srdiečok sme vyskladali veľký Strom dobra. V piatok si vyhodnotíme všetky aktivity počas Týždňa priateľstva.

  • Aj tretiaci sú šikovní

         Na dobré sa niekedy musí čakať dlhšie. Tak aj my sme si pár týždňov počkali na výsledky tretiakov v súťaži Šikovný chlapec - šikovné dievča.

        Až v týchto dňoch sme sa dozvedeli o ich výsledkoch a sme radi, že aj oni nás presvedčili o svojich schopnostiach a nadaní. Blahoželáme Františkovi Olejníkovi z 3. A, že skončil medzi najlepšími a postúpil do finálového kola súťaže, ktorá sa uskutoční v máji. Držíme päste do ďalšieho náročného súťaženia! Všetkým jeho spolužiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

                                                                                                                                                              A. Kračinovská

  • Lyžiarsky výcvik - preloženie

    Vážení rodičia, 

    z dôvodu nevyhovujúceho počasia prekladáme lyžiarsky výcvik na 11. 3. - 15. 3. 2024. 

  • Týždeň priateľstva na našej škole

    Včera sme si do školy priniesli stužky, ktoré nás spojili na vyučovacích hodinách.

    Aj takýmto spôsobom sme si symbolicky pripomenili silu a hodnotu priateľstva.

  • Olympijský odznak všestrannosti 2024

    Septembrové testovanie pohybových schopností žiakov 6. – 9. ročníka pod záštitou Slovenského olympijského a športového výboru prinieslo našim žiakom sľúbené vyhodnotenie a cenné certifikáty. Žiaci majú možnosť každý rok otestovať svoje pohybové schopnosti v šiestich disciplínach (výdrž v zhybe, člnkový beh 10 x 5 metrov, člnkový vytrvalostný beh, hod plnou loptou, skok do diaľky z miesta, ľah sed za 30 s.) a porovnať ich so žiakmi v rámci celého Slovenska. Viacerí dosiahli pekné výsledky ohodnotené aj odznakom. No najdôležitejšie je aby každý žiak z roka na rok prekonával minimálne samého seba.

    Tešíme sa na krajské kolo Olympijského odznaku všestrannosti, ktoré je naplánované na 10. apríla 2024 v Poprade.

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Hlavná 113/68, 082 67 Terňa
    Hlavná 113/68, 082 67 Terňa
  • Pevná linka: +421 51 45 95 228

    Riaditeľ PaedDr. Pavol Tokár: +421 948 302 178

    Zástupkyňa pre ZŠ Mgr. Daniela Tomášová: +421 948 731 458

    Zástupkyňa pre MŠ Mgr. Erika Dziaková: +421 940 996 539

    Vedúca školskej jedálne Melánia Segedyová: +421 948 688 942

Fotogaléria

Počet návštev: 185887